SKOLENS HISTORIE

Højer Designefterskole har til huse i bygninger, der blev bygget i 1905 - 15 årfør genforeningen i 1920, hvorfor at al undervisning foregik på tysk. Dansk blev dog anvendt, hvis det kneb med forståelsen. Efter genforeningen blev skolen delt op i en dansk og en tysk afdeling. Dette gav naturligvis anledning til mange slåskampe eleverne imellem.

I 1951 blev der bygget en ny tysk skole. Skolen blev nu en ”dansk skole”, den blev imidlertid for lille og i 1964blev der bygget en ny og større skole. Skolebygningerne stod nu tomme og blev opkøbt af Højer Tæppefabrik.

I 1986 var endnu et år med store omvæltninger for skolebygningerne, som nu var temmelig forfaldne. De skulle nu huse et håndarbejdsseminarium – det senere Design Seminarium og Højer College. I 2007 slog Højer Designefterskole så dørene op for det første elevhold.

Tlf. 73 62 89 00

kontor@designhojer.dk