801A1229.jpg

ANIMATION

Selma Bess Hedegaard Møller afgangsfilm 2017/18

På Animation linjen vil du komme til at skabe din egen animationsfilm ud fra din historiefortælling. Vi kommer til at arbejde med historieudvikling, figur- og baggrundsdesign, lyd og animation.

Klassen får indblik i, hvordan man laver en animationsfilm fra idé til færdig film, og hvad de enkelte elementer betyder for filmens udtryk og stemning.

Du  får erfaringer inden for forskellige former for animation og animation redskaber.

Beskrivelse

Du bliver bekendt med processen og metoden ved udvikling af bl.a. storyboards, character designs, baggrund og animationer. Målet er, at du skal lære at vurdere dine egne og andres produkter, blive inspireret og bruge de andre elever som dine kreative sparringspartnere.

Formål

Formålet er at udvikle din lyst til at designe animerede film. Du bliver i stand til selv at planlægge projekter, lave storyboard og producere dine egne film i bred forstand. Du kan forvente at møde forskellige gæstelærere på animation. Der vil blive undervist i projekter, som kan kombineres med andre fagområder. Der vil være mulighed for at komme i praktik på Viborg animationsskole.

Indhold

Du udvikler og realiserer dine egne unikke animationsideer. Dine kreative evner tages i brug og du lærer at færdiggøre projekter fra idé til færdigt produkt. Linjefaget afsluttes af et eksamensprojekt, som udvikles i grupper, hvor I skal lave en animationsfilm. I løbet af året, vil der være en række weekendearrangementer, hvor der arbejdes med animationsprojekter. Animations-weekenderne er for alle elever på animationslinjen, der har lyst til at deltage. Fokusområder: Animation/film Character design Billedkomposition Lys/skygger Digitalt maleri/matte tegning Storyboards Flashfilm Kontrast Flyttefilm/stop-motion Rentegning Web design Mediebevidsthed Indhold: Animation intro Dramaturgi Komposition Filmisk fortælle teknik Animation - overfladisk Karakter design Tegning Story board 2D animation Karakter design Manuskript Modeling Rigging 3D animation Tekstur Composit Sound design

Studieture

Animation har været på studietur som Milano, San Francisco, New York, Strassburg, Berlin, London og Indien. Du kan læse mere om vores ture tidligere her