SKOLENS SPISEKAMMER

På Højer Designefterskole bliver der serveret rigtig lækker dagligdagsmad. Vi kræser om vores madlavning, og du kan glæde dig til en palette af varieret og smagfyldt mad, hvor vi bestræber os på at leve bæredygtigt og følge årstidernes gang.

Vi følger de officielle kostråd om at spise varieret med masser af grønt, frugt, fisk, fuldkorn og magert. Eleverne bliver altid forkælet med hjemmebag. Hotdogs, pizzasnegle eller andet guf sniger sig selvfølgelig også ind i madplanen i ny og næ.

Hvad er spisetiderne i spisehuset?

Vi spiser 6 gange om dagen, – 3 hovedmåltider og 3 kaffemåltider. Kaffemåltiderne bestemmer du selv, om du vil komme til, men ved hovedmåltiderne skal du deltage. Måltiderne er vigtige samlingspunkter på dagen, hvor vi alle er sammen og vi kan give beskeder. På Højer Designefterskole får du god og sund mad. Hvert måltid er sammensat, så den enkelte elev selv har indflydelse på hvor ‘sundt’, man vil spise ved for eksempel at tilvælge mere frugt og grønt. Vi ser sådan på det, at alt hvad der foregår på vores efterskole er en form for undervisning. Det gælder også den mad, vi serverer. Holdninger til mad handler både om næring og læring.
Vi markerer også højtiderne med vores kost; det handler om kultur og traditioner.
Respekt om måltiderne
Vi mener at den daglige mad også fortjener respekt – ikke bare festmiddagene. Vi starter og slutter altid de store måltider sammen.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er vegetar, har allergi eller ikke spiser svinekød?

Vi tager hensyn til særlige diæter, allergi og holdninger om at undgå alt kød eller bare svinekød. Vi kan finde ud af det meste.