På stien

REJSER & KULTUR - KLIMA BACKPACKER / AUGUST 2021

Oplev verdenen, få en forståelse for de forskellige kulturer og kom tæt på naturen. På Højer Design Efterskole har du muligheden for at tilmelde dig vores Rejselinje, hvor du vil lære om klima, kunst, arkitektur, natur og turismebranchen. Gennem året vil du komme ud på flere rejser, hvor du vil opleve udvalgte destinationers kultur, arkitektur og turisme og efterfølgende arbejde med opgaver, som omhandler de rejser du har været på.

I samarbejde med XploR XR vil du også få muligheden for, at arbejde med en helt ny rejse- og klima backpack, som er udviklet for at give den rejsende et nyt, teknologisk redskab til at formidle turen samt de oplevelser og findings man gør sig.

Undervisning


Tirsdag undervises i linjefag samt hver anden mandag. Du kommer til at arbejde med større projekter i løbet af året og de vil være afhængige af rejsemål og indhold. På linjen lærer du som noget af det første at organisere og planlægge et projekt. Du kommer til at indsamle viden, undersøge, opfinde, idegenerere, planlægge, dokumentere, afvikle og præsentere indhold både i 3D og XR. Du kommer til at arbejde med turismen, både globalt og nationalt, hvor du forholder dig til de 17 verdensmål og den verden vi lever i. De globale rejser skal dokumenteres via droner og vil danne grundlag for udvikling af nye måder at gøre tingene på. Vi efterbehandler rejsen på en digitalplatform med information, film, foto og vidensproblemartikker indsalmet på rejsen. Vi forventer at samarbejde med andre bæredygtige organisationer, der ønsker at gøre en forskel på verdensplan. Vi glæder os til de vildeste rejser og turistprojekter sammen med dig.
Fokus


I løbet af dit år på denne rejselinje vil du sammen med dit hold have fokus på:

  • At komme ud og opleve verden på flere forskellige rejser.

  • Hvordan mennesker fra forskellige kulturer interagerer og kommunikerer med hinanden.

  • Hvordan kulturer differentierer sig og hvordan subkulturer fødes.

  • Naturen og klimaets forskelle i forskellige dele af verden – og hvordan dette påvirker vores klode.

  • Hvordan arkitektur tænkes og differentierer sig forskellige steder i verden.

  • Hvordan du styrker dig selv under din dannelsesrejse og kommer hjem med en bredere forståelse for forskellige kulturer og flere menneskelige kompetencer.

  • At lære at håndtere moderne teknologier på farten, der fremmer dine muligheder for, at dokumentere og præsentere din rejse.
Turisme og oplevelsesøkonomi


Du vil komme til at arbejde med meget konkrete cases, hvor du skal bruge din læring i praksis og være med til at udtænke, hvordan turismen kan fremmes i fx. Sønderjylland. Her handler det om, at tænke ud af boksen for at få gjort flere mennesker opmærksomme på de fede muligheder der findes, som turist i området – og få dem til at vælge Sønderjylland som deres næste rejsedestination! Dette kunne ske ved, at du og dit hold er med til at udvikle og designe nye oplevelser, som kan implementeres for at øge turismen.
Adgangskrav


Skolen forventer en gennemført Folkeskolens Afgangsprøve i 9. klasse.
Digitale udstillinger


Du vil få mulighed for at designe og udvikle digitale udstillinger til Tønder Kommune. Med digitale udstillinger kan du designe nye former for oplevelser, som vil fremme turismen i Tønder Kommune. Holdet vil med andre ord blive Tønder Kommunes talerør for oplevelser i nærområdet. Sammen med XploR XR vil du også være en del af selve implementeringen af disse udstillinger.
Dokumentér verden


XploR XR leverer den nyeste teknologi via en klima- og rejse backpack, som du tager med på turene. Her vil du dokumentere dine oplevelser, hvorefter du vil producere virtual reality oplevelser baseret på dine egne oplevelser. Med virtual reality vil du kunne gense kulturerne med arkitektur og de naturoplevelser du har haft inde i en digital verden.
Indhold


Linjen handler om at dyrke den interesse, der er for at rejse og alle de oplevelser du får. Du kommer derfor hjem klogere på natur, kultur og arkitektur. Du bliver et mere dannet menneske med interkulturel forståelse og med værdifuld viden og perspektivering fra Sydney til Sønderjylland. Denne viden skal bruges til at hjælpe landsdelen med, at blive en mere populær rejsedestination for de fremtidige turister, der skal vælge deres næste feriedestination.
Rejser og Pris


Rejsedistinationerne vil blive tilføjet i løbet af foråret. Rejsedistination og egen betaling plus visum og vaccination kunne blive følgende: Vietnam, Sapa området 10.000 kr. Mexico 10.000 kr. Indien 8.000 kr. Australien/14 dage 15.000 kr.

HØJER  DESIGNEFTERSKOLE

ADRESSE

KONTAKT

Højer Designefterskole

Søndergade 21

6280 Højer

Den Europæiske Landbrugsfond ​

for Udvikling af Landdistrikterne:

Danmark og Europa invisterer 

i landdistrikterne.

FØLG OS PÅ

© Højer Designefterskole — Cookie- & privatpolitik