DSCF8075.jpg

REJSER & KULTUR 2022

IMG_0810.JPG
rowan-heuvel-sAB4BWrQ4Y4-unsplash.jpg
Rejsende

Oplev verdenen, få en forståelse for de forskellige kulturer og kom tæt på naturen. På Højer Design Efterskole har du muligheden for at tilmelde dig vores Rejselinje, hvor du vil møde verden som klima backpacker.

Efterskole med mange rejser

Gennem året vil du komme ud på flere rejser, hvor du vil opleve udvalgte destinationens kultur, historie, arkitektur, sociale og miljømæssige forhold og efterfølgende arbejde med opgaver, som omhandler de rejser du har været på.

Rejse efterskole med fokus på klima


I samarbejde med XploR XR vil du også få muligheden for, at arbejde med en helt ny rejse- og klima backpack, som er udviklet for at give den rejsende et nyt, teknologisk redskab til at formidle turen samt de oplevelser og findings man gør sig.

Undervisning


Tirsdag undervises i linjefag samt hver anden mandag. Du kommer til at arbejde med større projekter i løbet af året og de vil være afhængige af rejsemål og indhold. På linjen lærer du som noget af det første at organisere og planlægge et projekt. Du kommer til at indsamle viden, undersøge, opfinde, idegenerere, planlægge, dokumentere, afvikle og præsentere indhold både i 3D og XR. Du kommer til at arbejde med turismen, både globalt og nationalt, hvor du forholder dig til de 17 verdensmål og den verden vi lever i. De globale rejser skal dokumenteres via droner og vil danne grundlag for udvikling af nye måder at gøre tingene på. Vi efterbehandler rejsen på en digitalplatform med information, film, foto og vidensproblemartikker indsalmet på rejsen. Vi forventer at samarbejde med andre bæredygtige organisationer, der ønsker at gøre en forskel på verdensplan. Vi glæder os til de vildeste rejser og turistprojekter sammen med dig.
Fokus


I løbet af dit år på denne rejselinje vil du sammen med dit hold have fokus på:

  • At komme ud og opleve verden på flere forskellige rejser.

  • Hvordan mennesker fra forskellige kulturer interagerer og kommunikerer med hinanden.

  • Hvordan kulturer differentierer sig og hvordan subkulturer fødes.

  • Naturen og klimaets forskelle i forskellige dele af verden – og hvordan dette påvirker vores klode.

  • Hvordan arkitektur tænkes og differentierer sig forskellige steder i verden.

  • Hvordan du styrker dig selv under din dannelsesrejse og kommer hjem med en bredere forståelse for forskellige kulturer og flere menneskelige kompetencer.

  • At lære at håndtere moderne teknologier på farten, der fremmer dine muligheder for, at dokumentere og præsentere din rejse.
Turisme og oplevelsesøkonomi


Du vil komme til at arbejde med meget konkrete cases, hvor du skal bruge din læring i praksis og være med til at udtænke nye koncepter der fremmer turismen og oplevelsesøkonomien. Her handler det om, at tænke ud af boksen for at få gjort flere mennesker opmærksomme på de fede muligheder der fx. findes i nærområdet. Vi vil samarbejde med større organinsationer og dette kunne ske ved, at du og dit hold er med til at udvikle og designe nye oplevelser, som kan implementeres for at øge den grønne og bæredygtige turismen.
Adgangskrav


Skolen forventer en gennemført Folkeskolens Afgangsprøve i 9. klasse.
Digitale udstillinger


Du vil få mulighed for at designe og udvikle digitale udstillinger. Med digitale udstillinger kan du designe nye former for oplevelser, som vil fremme turismen fx. i Tønder Kommune. Holdet vil med andre ord blive Tønder Kommunes talerør for oplevelser i nærområdet. Sammen med XploR XR vil du også være en del af selve implementeringen af disse udstillinger.

Vi arbejder også med internationale og digitale drone- og foto udstillinger, hvor de på studieturene dokumenterer og visualiserer deres fokusområder der er udvalgt hjemmefra.
Dokumentér verden


XploR XR leverer den nyeste teknologi via en klima- og rejse backpack, som du tager med på turene. Her vil du dokumentere dine oplevelser, hvorefter du vil producere virtual reality oplevelser baseret på dine egne oplevelser. Med virtual reality vil du kunne gense kulturerne med arkitektur og de naturoplevelser du har haft inde i en digital verden.
Indhold


Linjen handler om at dyrke den interesse, der er for at rejse og alle de oplevelser du får. Du kommer derfor hjem klogere på natur, kultur og arkitektur. Du bliver et mere dannet menneske med interkulturel forståelse og med værdifuld viden og perspektivering fra Sydney til Sønderjylland. Denne viden kunne bruges til udvikling af turismen i nærområdet eller til udvikling af nye designkoncepter der fremmer bæredygtige løsninger indefor oplevelsesøkonomi.
Rejser og Pris


Rejsedistinationerne vil blive tilføjet i løbet af efteråret Rejsedistination og egen betaling plus visum og vaccination kunne blive følgende: Vietnam, Sapa området 10.000 kr. Australien/14 dage 15.000 kr.