Drone

10. TECHLAB

Denne klasse er for dig der vil arbejde med droner, robotter og teknologi på en kreativ måde.

I 10. TechLab er droner, robotter,  teknologi og innovation på skemaet sammen med industriel design. Det vil sige, at du har drone, robotter, teknologi og innovation i størstedelen af din tid,  som elev på Højer Design Efterskole.

Grundtanken bag TechLab er at opnå læring om og forståelse inden for forskellige teknologier og få brugt  de skills i praksis med hjælp fra XploR XR. Du kommer til at lære, at bruge droner og andre teknologier på en kreativ måde for at skabe praktisk, brugervenligt design til fremtidens ingeniører.

Du kommer til at arbejde med dine basisfag med en anderledes vinkel, hvor teknologi er i fokus.

Der vil blive arbejdet intensivt med at udvikle evner til at blive drone pilot.

Du forberedes til at blive en skarp dronepilot samt arbejde med avanceret teknologi inden for 3D teknologier, Viritual- og Augmented Reality udvikling- eXtended Reality (XR). Du bliver undervist af en af Danmarks bedste dronepiloter samt eksperter fra XploR XR i den seneste teknologi.

Tirsdag undervises der i linjefag samt hver anden mandag.

De andre dage bliver du undervist i 10. Tech Lab i henholdsvis droner, robotter og teknologi samt Innovation.
Du kommer til at arbejde med formgivning, programmering, tegning, arkitektur, mode, velfærd, energiformer samt design, hvor du lærer at skabe og udvikle ideer i samarbejde med erhvervslivet samt andre interessante aktør i feltet.
Vi besøger SDU Dronecenter, hvor de arbejder med udvikling af drone- og robotteknologi.

Dansk, engelsk og matematik vil indgår som naturlige dele i de projekter/opgaver, du kommer til at arbedje med.

Du afslutter året med en semesteropgave, der vurderes af eksperter på området.

Du kan forventer at møde topkvalificerede undervisere, der selv arbejder med droner, robotteknologi eller andre designrelaterede områder.

Dane Grace/ Danmarksmester i Droneflyvning underviser på holdet.

Du kan forvente at skulle tage et Dronebevis i starten af året, for at du må flyve med droner i udvalgte områder.

Formål

Du kommer til at udvikle evner til at forstå, hvordan mennesker og maskiner arbejder sammen og hvordan teknologien kan hjælpe i samfundet. Du vil ligeledes arbejde med optimeringsforslag til virksomheder, således de kan blive mere effektive ved hjælp af droner, robotter og andre teknologier. Vi forventer at samarbejde med virksomheder omkring praktik forløb, hvor målet er at du få indsigt og viden om de muligheder industrien indeholder.

Studieture

Studieturen kunne indeholde en af følgende oplevelser: Geneve Motor Show, Geneve BMW Museum, Berlin BMW Museum, München AutoMusem, Volkswagen, Wolfsburg Futuristisk Museum, Stuttgart Pininfarina Design Hus, Italien Design universiteter Umeå, Sverge Art Center, Californien, USA HOCHSCHULE PFORZHEIM

Prøvefri 10. klasse

10. TechLAB er prøvefri, det betyder at du ikke afslutter med Folkeskolens 10. klasseprøve FS10. Vi forventer at du har afsluttet 9. årgang med en adgangsgivende Afgangseksamen 9. FSA, for at søge ind på 10.TechLAB. Vi forventer at du afslutter året med en selvvalgtopgave, hvor du bliver vurderet af censore fra erhvervsuddannelser eller lignende.