DRONE, TEKNOLOGI & DESIGN 

DRONER, TEKNOLOGI & DESIGN 
DRONER, TEKNOLOGI & DESIGN 

Vil du forme morgendagens designs i den teknologiske verden?
 

Så har du muligheden for at komme i gang på denne linje! På Højer Designefterskole tilbyder vi nu, at du kan lære at forme designs baseret på robotter, droner og den nye teknologi. Du lærer om den seneste teknologi og er derfor med længst fremme, når du møder den nye verden, hvor disse hjælpere (robotter) bliver en stor del af hverdagen.
 

På denne linje vil du lære, hvordan du kan hjælpe med at forbedre folks liv ved brug af fremtidens teknologier samt hvilke udfordringer der er forbundet herved. Det gode design er et vigtigt parameter for, at tanken bliver til handling og dernæst til succes.

På linjen undervises i flyvning af droner, styring af robotter, samt hvordan de bygges og skilles ad i Virtual Reality. Du lærer at bruge teknologien i teori og praksis samt forstå hvordan vi kan udvikle vores samfund med teknologi.  

Du forberedes til at blive en skarp dronepilot samt arbejde med avanceret teknologi inden for 3D teknologier, Viritual- og Augmented Reality udvikling- eXtended Reality (XR). Du bliver undervist af en af Danmarks bedste dronepiloter samt eksperter fra XploR XR i den seneste teknologi.

Design din egen Drone


Lær at skitse dit design på papir og i et cad program, hvor der tages mål af din egen drone og bruger den som template til dit eget design. Lær hvordan du arrangere elektronikken så der både er balance i drone, men også at du ikke har forstyrrende signaler, når du ser det i gennem brille/fatshark du har på.
Lær om elektronikken


Vil du vide hvordan en drone fungerer elektronik mæssigt, så kan du på linjen får indsigt i den grundlæggende elektronik og lære om de forskellige dele af elektronikken der indgår i et design af en drone så som VTX samt strømstyring til de forskellige motorer, der gør det muligt at flyve selve dronen. Du lærer hvordan man lodder og måler kabler af, samt om vægt, mål og andre regler for at kunne deltage i DCL. (Drone Champions League)
3D Print og byg din drone


Her kan du lære at printe og bygge din drone fra bunden.

Når du designer din drones monterings ramme, så skal du lære at tage mål af elektronikken så du kan lave monterings huller til print pladerne, motor styringerne og VTX'en. Du skal også kunne montere de arme hvor mortoren og propellerne påmonteres, samt de skruer der skal bruges for at montere disse på hovedrammen hvor elektronikken sidder.

Når du så er ude af flyve kan du mærke hvordan din drone håndterer sig i luften, og måske skal du tilbage til tegnebrættet for at justere dit design. Således kan vægt, balance samt formål med med dronen og dens design gå op i en højere enhed.
Kvalificer dig via DCL the Game


Vil du med ud på et spændende eventyr, hvor du flyver med droner i verden, så er linjen noget for dig?

DCL the Game er en simulator hvor man kan kvalificere sig via et avanceret point system. Hvis du er god nok kan du komme med til Team udvælgelse og samtale med forskellige teams, der måske ønsker at have dig, som pilot på deres team.

Et rigtigt drone-team flyver til konkurrencer ude i den store verden. De dygtige dronepiloter flyver til konkurrencer i Schweiz og Tyskland - her kan du samme med dit hold vinde primer prestige og venskab for livet. Her er det godt hvis du både kan Tysk, og Engelsk, hvilket der også bliver rig mulighed for på Drone holdet.
Droneræs E-sport på HDE


Har du brug for en linje som ikke indeholder så meget Emma Gad og Nicolai Tesla, men hvor du har Droneræs som E-sport. Du lærer samtidig en masse om elektronik, design, CAD software og Added Manufactoring (3D print). Du har stadig normale fag, men du har en masse af det som er beskrevet her, hvor der bliver fuld fart på hele dagen, med både skolegang og design, elektronik, 3D print - og flyve med droner.

I løbet af året kommer du til at samarbejde med foto/linjen om at lave reklame- og kampagnefilm, f.eks. promovere en sko for ECCO eller et andet Brand.
Filmproduktion


Linjen byder også på filmproduktion (både med og uden droner), hvor du vil lære at lave storyboard, optage, redigere og efterbehandle film optaget ved hjælp af droner og alm. Kameraer og fortælle en historie med dem. Dette vil hjælpe med at styrke budskabet bag de produkter, du har designet og vil være med til at fortælle folk, hvorfor det produkt du har udviklet, hjælper dem og gør deres hverdag bedre eller mere sikker.
Med hjælp fra XploR XR og Danmarks førende dronepilot, Dane Grace, får du den seneste viden omkring teknologi og udvikling til at skabe muligheder i en verden, hvor der er brug for stærke løsninger.