top of page
At lave en vase

KERAMIK, KUNST & FORM

HDE Keramik 2023-09 L1000667.jpeg
HDE Keramik 2023-09 L1000762.jpeg
HDE Keramik 2023-09 L1000770.jpeg

Elsker du at være kreativ? Så er linjen Kunst, Keramik & Form på Højer Design Efterskole måske noget for dig! Du får 11 lektioner om ugen, hvor du får lov til at slippe kreativiteten løs og udvikle din kunstneriske sans – og, selvfølgelig, hygge dig med dine bedste venner imens!

På linjefaget Kunst, Keramik & Form får du håndværksmæssige færdigheder, som gør dig i stand til at udvikle ideer i arbejdet med materialet. Linjen er for alle, nybegyndere og øvede, som har lyst til at arbejde undersøgende og eksperimenterende med teknik, materialer, maleri, design og formudvikling. Med god indsigt i den kunstneriske og den keramiske proces samt materialer får du kundskaber, som gør dig i stand til at udvikle dit personlige udtryk og omsætte din ide til form eller lærred.

Du tilbydes kurser i iværksætteri og digital markedsføring med mulighed for at oprette egen webshop til salg af egne produktioner. Du kan forvente at udstille dine produktioner i forbindelse med arrangementer på skolen.

Kunst, Keramik & Form åbner i august 2023.  Glæd dig til en verden af kunst, maleri, skulptur og keramisk formgivning, der i løbet af året kombineres med andre materialer som glas, glaspusteri, træ og gibs.

Du kommer til at arbejde innovativt med designprocessen, så din forståelse af faget, materialet, form og rum samt æstetik sans udvikles og styrkes.    

Mangler du hjælp? Kontakt os her.

  • Beskrivelse
    På modelinjen lærer du om de processer, metoder, teknikker og udtryksformer, der knytter sig til design af beklædningsgenstande. I udformningen af beklædningsgenstande tages hensyn til funktion, æstetik og kommunikation. Egne ideer, behov, fantasi og/eller ydre inspiration skaber udgangspunkt for de eksperimenter, afprøvninger og overvejelser, som fører frem til det konkrete produkt. Der udvælges og tages bevidste valg i farver, former, materialer, teknikker og redskaber. Undervisningen vil omfatte selvstændigt arbejde, individuel vejledning og klasseundervisning. Eleven får stillet bundne opgaver som skal løses og udføres. En bundet opgave kunne f.eks. være at konstruere en personlig nederdelsgrundform efter egne mål, hvorefter der arbejdes med mønsterbrug til eget design af nederdel.
  • Indhold
    Designproces – fra ide til produkt Illustrator Arbejdstegninger og modetegninger Mode og trend Klædedragtshistorie Stil og farver Inspirationsplancher Materialelære Udvikling af personlig stil Tegning og udvikling af egne kollektioner Måltagning Konstruktion af personlige mønstre Træning i mønsterbrug Tilretning af personligt snit Brug af fagets redskaber(/teknikker) Konstruktion og opsyning af modeller Modeopvisning Eksamen og udstilling
  • Formål
    Formålet med undervisningen på Mode er at du får erfaringer med at arbejde og skabe dit eget indenfor beklædningsområdet. Du bliver i stand til at overskue samspillet mellem det man forestiller sig, processen, udførelsen og at der udvikles færdighed i at formgive, realisere og vurdere egne og andres produkter.
bottom of page