top of page
Billede af Alexandre Debiève

10. TECHLAB

308626381_5450804551622710_5101851009655134442_n.jpeg
HDE Drone 2023-09 L1000814.jpeg
IMG_4681.jpg

Denne klasse er for dig der vil arbejde med droner, robotter og teknologi på en kreativ måde.
 

I 10. TechLab er droner, robotter,  teknologi og innovation på skemaet sammen med industriel design. Det vil sige, at du har drone, robotter, teknologi og innovation i størstedelen af din tid,  som elev på Højer Design Efterskole. 
 

Grundtanken bag TechLab er at opnå læring om og forståelse inden for forskellige teknologier og få brugt  de skills i praksis.  Du kommer til at lære, at bruge droner og andre teknologier på en kreativ måde for at skabe praktisk, brugervenligt design til fremtidens ingeniører.
 

Du kommer til at arbejde med dine basisfag med en anderledes vinkel, hvor teknologi er i fokus.

Der vil blive arbejdet intensivt med at udvikle evner til at blive drone pilot.

Du forberedes til at blive en skarp dronepilot samt arbejde med avanceret teknologi inden for 3D teknologier, Virtual- og Augmented Reality udvikling- eXtended Reality (XR). Du bliver undervist af en af Danmarks bedste dronepiloter samt eksperter fra SDU i den seneste teknologi.

  • Beskrivelse
    På modelinjen lærer du om de processer, metoder, teknikker og udtryksformer, der knytter sig til design af beklædningsgenstande. I udformningen af beklædningsgenstande tages hensyn til funktion, æstetik og kommunikation. Egne ideer, behov, fantasi og/eller ydre inspiration skaber udgangspunkt for de eksperimenter, afprøvninger og overvejelser, som fører frem til det konkrete produkt. Der udvælges og tages bevidste valg i farver, former, materialer, teknikker og redskaber. Undervisningen vil omfatte selvstændigt arbejde, individuel vejledning og klasseundervisning. Eleven får stillet bundne opgaver som skal løses og udføres. En bundet opgave kunne f.eks. være at konstruere en personlig nederdelsgrundform efter egne mål, hvorefter der arbejdes med mønsterbrug til eget design af nederdel.
  • Indhold
    Designproces – fra ide til produkt Illustrator Arbejdstegninger og modetegninger Mode og trend Klædedragtshistorie Stil og farver Inspirationsplancher Materialelære Udvikling af personlig stil Tegning og udvikling af egne kollektioner Måltagning Konstruktion af personlige mønstre Træning i mønsterbrug Tilretning af personligt snit Brug af fagets redskaber(/teknikker) Konstruktion og opsyning af modeller Modeopvisning Eksamen og udstilling
  • Formål
    Formålet med undervisningen på Mode er at du får erfaringer med at arbejde og skabe dit eget indenfor beklædningsområdet. Du bliver i stand til at overskue samspillet mellem det man forestiller sig, processen, udførelsen og at der udvikles færdighed i at formgive, realisere og vurdere egne og andres produkter.
bottom of page