New-York-Color-1200.jpg

STUDIETURE 

DSCF1955.JPG
Untitled

Vi lægger stor vægt på at vores elever kommer ud af huset, så de bliver inspireret og informeret om 'hvad der sker' ude i det virkelige liv. Derfor tager vi ofte på ture rundt i landet, men også på studieture til udlandet. Eleverne er på fire studieture, hvoraf den ene er skituren og den er inkluderet i prisen. Studieturen i foråret er obligatorisk og betales i tre rater ved opstart.  Den frivillige linjetur betales separat og prisen er afhængig af destination.  

Vi plejer at rejse ud i september måned for at styrke fælleskabet. 

Destination vælges i august.  

Se mere info her

Derudover har 10. Design & Innovation yderligere en studietur, som er egenbetaling og valgfri.

Destinationerne varierer fra år til år.

 

Onsdag den 15. september tager vi til

Berlin på fællestur.

TIDLIGERE STUDIETURE

Seoul, Sydkorea


10. Design og Innovation rejser til Seoul, hvor de udforsket en anden kultur af design. De besøgte designuniversitet Nam Seoul, hvor Be Young Il Sun’s kyndige vingeren af Sydkoreas mest prisvindende grafiske designere, viste dem rundt. De fik også besøgt Seoul Design Foundation, der i øjeblikket bl.a. udstiller Sydkoreansk design og mode. Derudover var der og så planlagt at de skulle besøge Seoul Animation Center og den Sydkoreanske kalligrafipresse. De mange faglige besøg, aflastes indimellem et kulturel besøg hos de lokale markeder, det Royale Palads og et visit til grænsen mellem Syd og Nordkorea.
Los Angeles, USA


Linjen E-sport tog til Los Angeles, hvor de fik en uge med masser af kulturelle opleverser. De fik bl.a set Hollywood street, Walk of fame og Hollywood skiltet. De gik besøgt byen Santa Monica beach, og de små lokale områder som Olvera Street og Tokyo. De fik også besøgt UCI E-sports, University of California Irvine, og ESL Studio. Se billederne, deres skema og læs mere i hvad de lavede på deres tur her
2x San Fransisco, USA


Elever fra HDE tog i 2016 og 2018 til San Fransisco, hvor de fik sig til en uge med masser af kulturelle oplevelser - bl.a. de kendte seværdigheder og byens historier som Golden Gate, Fishermans’s Wharf, Alcatraz, Down Town hvor der er mulighed hvor shopping osv. Se billederne og læs mere hvad de lavede på vores tur til San Fransisco fra 2016 her og 2018 her
Skitur


I januar 2018 tog alle vores elever på vores årlige skitur. Turen i år gik til Neunkirchen i Østrig. Her blev der rig mulighed for en masse ture ned af pisterne og hygge om aftenen. Se billeder fra vores tur her og ellers fra vores tidligere tur til Obertauern med vores elever fra 2016 her
Dubai


Design & Innovation rejste til Dubai i november 2017 for at deltage i Designkonferencen Typeunite2017 på det Amerikanske Universitet i Emiraterne, takket være vores dygtig underviser Rikke Hansen. 10 af elevernes plakater var udstillet på Universitetet sammen med andre studerende fra USA, Kina, Polen, Korea, Ecuador, Tyrkiet og Emiraterne, hvilket vi er meget stolte over. Eleverne fik en oplevelse for livet og besøget i Dubai bød på kulturelle og historiske oplevelser af de helt store. Det var meget spændende at besøge storbyen Dubai, hvor den arabiske kultur og den moderne udvikling efterlader en med et virvar af tanker, storslående billeder og stærke indtryk. Billeder fra turen kan ses på Instagram
New York, USA


Marts 2017 tog designlinjerne på studietur til New York for bla. at besøge Parsons School of Design, New York Film Academy, se på seværdigheder, opleve storbylivet og den spændende amerikanske kultur.
Katowice, Polen


E-sport tog i marts 2017 til Intel Extreme Masters Katowice for at opleve VM og møde de dygtigste spillere i verden indenfor CSGO samt derudover for at opleve Expo.
Seoul, Syd Korea (esport LOL)


Esport LOL rejste i foråret til Seoul i Syd Korea for bla. at besøge GIGA arena, hvor de store LOL turneringer afholdes. Eleverne besøgte desuden privatskolen Buri School / overnatning hos værtsfamilier, grænsen mellem Nord og Syd Korea samt Gangnam området. En fantastisk rejse med store kulturelle oplevelser og indtryk.
2x Berlin, Tyskland


2017
Designlinjerne var i september 2017 en tur til Berlin. De besøgte noget street art, hvor alle lavede hvert deres eget kunstværk. Bagefter fik de en rundtur i Berlins gader med professionelle streetartists. De besøgte det gamle Stasi fængsel, og var ude ved Bread & Butter - The Festival of Style and Culture, hvor de så to fashion-spassere og andre spændende ting at se på, som f.eks. modeshows, street food, tøj, teknologi, workshops og musik.

2021
Hele HDE skolen tog en tur til Berlin september måned for, at opleve storbyen, design, kunst, besøge noget street art, høre og se noget historie og kultur.
2x Köln, Tyskland


Første gang i 2016 var spildesign, Animation og E-sport på besøg hos ESL Studios. Her så de se Vainglory European Live Summer Championships 2016: Battle in Cologne!​ Anden gang i 2017 var E-sports linjen på besøge ved SK-Gaming og LANXESS Arena. SK-Gaming er blandt verdens største og mest respekterede E-sports organisationer og har hovedkontor i Køln. De fortalte, hvad det kræver, hvordan de arbejder, og hvem der trækker i trådene bag ved kulissen og får stjernerne til at stråle. SK-Gaming er blandt andet kendt for at dominere CS:GO verdenen i 2016 med de brasilianske stjerner, der har sat sit evige præg på, hvordan spillet skal spilles. LANXESS Arena er Tysklands største indendørs arena, med plads til 20.000 tilskuere. Kendt for at husere en af verdens største turneringer, ESL One Cologne, er LANXESS Arena et must for E-sport Academy Højer at besøge.
London, England


Mode, Grafisk og produktdesign var i London for, at se African fashion Week 2016, modeshows, Tate Modern og meget mere.
Marokko, Africa


Elever fra 10. Design & Innovation var på studietur til Marokko 2016 for at lære om nordafrikansk/arabisk kultur og samle inspiration til deres afgangsprojekter. Se nogle af billederne her
Gambia, Africa


Designskolerne i Højer har lavet et samarbejde med Benevolent Technical Senior Secondary School i Gambia. Et projekt der skolerne imellem skal udmønte sig i vidensdeling og kulturel udveksling. I maj 2016 rejste eleverne fra 10. Design & Innovation afsted til Banjul for at besøge og arbejde sammen med gambianske elever. Se billeder fra Gambia turen her
Milano, Italien


I 2015 tog Design & Innovationsklassen til den italienske modeby Milano, hvor de så verdensudstillingen EXPO, besøgte én af byens store designskoler samt dens smukke kultur og seværdigheder. EXPO verdensudstilling er internationale mega events, hvor verdens lande fremviser det bedste, de kan præsentere inden for udstillingens overordnede tema. I 2015 var temaet "Feeding the Planet, Energy for Life", hvor fokus var på ressourceeffektiv fødevareproduktion, fødevaresikkerhed og -innovation, samt gastronomi. Emner, der er yderst relevante for det arbejde, som 10. Design & Innovation til dagligt beskæftiger sig med. Der var derfor rig mulighed for at blive inspireret, samtidig med at eleverne fik sig en kæmpe oplevelse. Se billeder fra vores tur til Milano 2015 her og video her.