IMG_5727.JPG

FORÆLDREINFO

VÆRD AT VIDE FOR FORÆLDRE

Kursuskalender 2021/22


Kursusplan Se her
Vigtige datoer skoleåret 2021/22


Forældresamtaler lørdag den 30. oktober 2021 Forældredag lørdag den 18. december 2021 Forældresamtaler lørdag den 26. februar 2022 Forældredag lørdag den 30. april 2022 Sidste skoledag lørdag den 25. juni 2022
Dagsrytme på Højer Designefterskole


6.45 Værelset står op og klargør værelset til morgentjek / sengen redes, gulvet fejes, håndklæder hænges op, åbn vinduet på klem, skraldespand tømmes, træk gardinerne fra. 7.30 Morgenmad 8.00 Samling 8.30 Undervisning 10.00 Pause 10.15 Undervisning 12.00 Frokost 13.00 Undervisning 14.30 Pause 14.45 Undervisning 16.30 Motionsrute for alle 18.00 Aftensmad 19.00 Lektietime 20.00 Aftenaktiviteter 22.00 Alle på eget værelse. Oprydning af værelset og klargøring til seng. Gangvagter støvsuger gangene 22.30 Godnat og der slukkes for lys, musik og andet elektronisk udstyr.
Sygdom


Hvis du har feber eller på anden måde er så syg, at du en dag ikke kan deltage i undervisningen, skal du sygemelde dig til Liselotte om morgenen mellem klokken 7.30 og 7.45.
Hvis du er sygemeldt, er du på sygeværelset resten af dagen, og Liselotte sørger for mad og drikke ved måltiderne.
Der gælder særlige regler ved Covid19. Sygesikringsbevis
Eleverne skal medbringe deres sygesikringsbevis og opbevare det på værelset.
Læge- og tandlægebesøg


Hvis du får behov for lægebehandling, sørger skolen for en tid hos lægen i Højer. Tandlægebesøg skal normalt ordnes af hjemmet i forbindelse med ferier og forlængede weekender. Vi forventer, at alle elever kan deltage i fysiske aktiviteter på skolen (herunder cykel– og gåture!), medmindre vi har modtaget en lægeerklæring, som præciserer, hvad du evt. ikke må/kan.
Weekender


På Højer Designefterskole lægger vi stor vægt på at være 7-dages skole.
Det betyder, at vi meget gerne ser dig på skolen i weekenderne. Det er i weekenderne, at du får god tid til at være sammen med dine skolekammerater og bruge skolens værksteder og faciliteter til egne projekter. I weekenderne deltager man i måltider og tjanser. Der vil desuden være forskellige aktiviteter. Nogle er tilbud, og andre skal man deltage i.
Tilmelding til weekender
Senest tirsdag kl. 13.00 skal du meddele, om du vil være på skolen i den kommende weekend, eller om du skal hjem.
Bemærk, at man enten er på skolen hele weekenden eller slet ikke! Dette er meget vigtigt for fællesskabet og udbyttet af weekenderne.
OBS: Når elever fortæller os, at de tager hjem i weekenden, så regner vi med, at det er rigtigt. Vi foretager altså ingen kontrol fra skolens side. Bemærk venligst, at kontoret ikke modtager eller besvarer mail i weekenden. Ring i stedet på vagttelefonen – 29 61 59 01, hvis du skal give en vigtig besked. Bliveweekender
7 weekender er ”bliveweekender”. Her skal alle elever blive på skolen og deltage i undervisningen. Bliveweekenderne fremgår af årsplanen.
Penge og andre værdier


Lommepenge
Skolen anbefaler MobilePay eller et Visa Elektronkort eller et lignende betalingskort til lommepenge. Det begrænser mængden af kontanter og forhindrer tyveri.
Tyveri
Desværre vil der ind imellem forsvinde ting – også på en efterskole. Alle elever råder over et aflåseligt skab, og heri skal værdigenstande opbevares, når de ikke er i brug.
Skolen kan ikke pålægges ansvar ved eventuelt tyveri; men vi vil meget gerne informeres så hurtigt som muligt, hvis der forsvinder ting eller penge. Forsikring
Forældre opfordres til at tegne relevante forsikringer. Skolen kan desværre ikke påtage sig ansvaret for eventuelle skader samt bortkomne, stjålne eller ødelagte ting. Skolen sørger for rejseforsikring på udlandsturen. Ødelæggelser
Eventuelle ødelæggelser skal straks meddeles til vagtlærer eller pedel. Vi forbeholder os ret til at kræve erstatning, hvis en elev ødelægger skolens ejendele.
Værelse


Værelset
Dit værelse er egentlig ikke dit. For det første deler du det jo med én eller flere andre elever og for det andet er det egentlig skolens – du låner det bare. I skoleåret kan det sommetider være nødvendigt at bytte værelser, ligesom skolen forbeholder sig ret til at bruge elevværelser til eventuelle kurser. – Dette sker altid efter nærmere aftale med eleverne.
Det er tilladt at indrette sig på sit værelse med plakater, billeder m.v., hvis du benytter de metoder til ophængning, som vi anviser dig. Som udgangspunkt blander vi os ikke i, hvad du vil have hængende, men der er dog grænser for, hvad vi kan holde til. Derfor forbeholder vi os ret til at justere lidt på din dekorering. Men dette gælder i øvrigt også tøj og væremåde – vi skal kunne være her alle sammen. Værelsesbytte
Det er altid spændende at finde ud af, hvem man skal bo sammen med på værelset. Vi gør os umage med at sammensætte gode værelseskammerater. Nogle gange kan det være svært at få til at fungere, men det er en vigtig del af din efterskoleuddannelse at lære, at være sammen med forskellige mennesker. Et par gange i løbet af året bytter vi værelser. Værelsesrengøring
Hver morgen er der værelsesrengøring pga. Covid19
To gange om ugen er der afsat tid til grundig rengøring.
Det er dig og din(e) rumbo(er) der skal holde orden og gøre rent på værelset.
Har du aldrig prøvet at gøre rent, skal vi nok lære dig det. Sengetøj
Husk altid at have et ekstra sæt rent sengetøj i skabet og husk at skifte mindst hver 14. dag. Ingen Ild!
På grund af risiko for brand, må hverken stearinlys eller fyrfadslys benyttes på værelserne. El-artikler mm. Toaster skal stå i elevernes tekøkken. El-artikler medbringes på eget ansvar og skal stå i skolens små tekøkkener. Nøgle
Ved skolestart får du udleveret en nøgle til dit værelse og en skabsnøgle. Hvis du mister din nøgle betaler du selv for den nye nøgle. Værelsesnøgle koster kr. 200,- , skabsnøgle kr. 75.-
Pakkeliste


HVAD MAN SKAL MEDBRINGE – OG HVAD MAN IKKE SKAL MEDBRINGE! Computere Vi forventer, at alle elever medbringer en bærbar computer til skolebrug. Den behøver ikke at være hverken ny eller fantastisk – bare den virker. Du kan benytte skolens trådløse netværk overalt på skolen, men bemærk: Der er ingen netadgang mellem kl. 22.00 til kl. 07.00 for at sikre ro på skolen.
Som alle andre personlige ejendele medtages computeren på eget ansvar. Computere på værelset skal være slukkede i tidsrummet 22:00 – 07:00. Vi forventer, at computere primært bliver brugt som arbejdsredskaber. Tænk på, hvordan et efterskoleår ville blive, hvis alle sad på deres værelse med deres computer – ikke særlig sjovt! Cykler Elever skal medbringe en brugebar cykel og cykelhjelm på skolen. Husk – det er ofte nødvendigt, at elever og forældre hjælpes ad med at holde øje med cyklens tilstand. Det er elevens ansvar, at cyklen er klar til brug og er lovlig. Eleven skal cykle med cykelhjelm. Musikanlæg Mange elever ejer store flotte anlæg, men der er ikke plads til dem på skolen, hverken på værelset eller i vores ører! Da vi bor i en Nationalpark er det forbudt at spille højt musik i uderummet. Du må medbringe musik til brug på eget værelset.

Man må ikke medbringe Tv-apparat. Køkkengrej På fællesgangene kan det være dejligt at have en el-kedel eller en toaster med til fælles brug. Efter skolestart, kan I på de respektive gange aftale, hvem der medbringer hvad. Mini-ovne, mikrobølgeovne, køleskabe o.l. må dog ikke medbringes! Knive Ulovlige knive og andre våben (softgun pistoler mm.) vil vi ikke have på skolen! Krus Alle elever skal medbringe et krus, som kan benyttes på værelset, gangen og ture. Der må ikke lånes nogen form for service i køkkenet. Musikinstrumenter Skolen råder over en del instrumenter til rytmisk sammenspil og øvning, men elever, der for eksempel spiller blæseinstrumenter, skal selv medbringe instrumenter. Ordbøger Skolen har licens til ordbøger på nettet til dansk, tysk, engelsk og fransk. Er du vant til at bruge trykte ordbøger, skal du selv medbringe til de sprogfag, du har valgt, samt en retskrivnings- og betydningsordbog. Sengetøj Der skal medbringes dyne, pude og rullemadras samt 2 sæt sengelinned. Vådliggere skal medbringe gummilagen eller lignende. Sko I de senere år har vi måttet bruge mange kræfter og penge på at fjerne sorte mærker på paneler, vægge, døre og møbler. Mærker bliver efterladt af visse typer sko med sorte såler. Vi vil gerne bede om, at eleverne ikke medbringer sådanne sko og støvler. Tjek sko og støvler for ”smittefare” inden de pakkes ned. Skolesager Du skal medbringe skoletaske og penalhus med skrivesager samt bogpapir, lommeregner. Vi anbefaler TEXAS TI-30X (til batteri eller med solceller) eller tilsvarende matematikregner til folkeskolens ældste klasser. Vær opmærksom på, at det ikke er nok med mobilens lommeregner, da den ikke må benyttes til de afsluttende prøver! Du skal medbringe lektiekalender, saks, passer, lineal, vinkelmåler og tegnetrekant. Hæfter og papir udleveres i nødvendigt omfang. Desuden skal du medbringe et USB-stick. Sportsudstyr Medbring idrætstøj og sko til indendørs idræt. Husk også svømmetøj! Fodboldstøvler må kun benyttes udendørs. Sygesikringsbevis Eleverne skal medbringe deres sygesikringsbevis og opbevare det på værelset. Tjekliste ❑ Dyne ❑ Pude ❑ 2 sæt sengelinned ❑ Håndklæder ❑ Toiletsager ❑ Krus ❑ Vækkeur! VIGTIG ❑ Papirkurv ❑ Indendørs sportssko ❑ Udendørs sportssko ❑ Idrætstøj ❑ Svømmetøj ❑ Skoletaske – Vigtigt! ❑ Cykel, cykelhjelm og cykellygter ❑ Computer, bærbar ❑ Hovedtelefoner ❑ USB-stick ❑ Lommeregner ❑ Penalhus med indhold ❑ Saks ❑ Passer ❑ Tegnetrekant, vinkelmåler ❑ Evt. musikinstrument ❑ Evt. kamera / Foto & Some Linje

På Højer Designefterskole gør vi en stor indsats for, at du som forælder kan føle dig tryg og velinformeret, når dit barn er hos os.

Vi sender løbene nyhedsbrev ud og i løbet af skoleåret bliver du inviteret til at komme på skolen. Din primære kontakt til skolen er dit barns kontaktlærer, som du altid er velkommen til at kontakte.


Skolens intrasystem hedder Viggo –

Som forældre får I ved skolestart adgang til Viggonet.

Når dit barn er på efterskolen, er det vigtig at I derhjemme dagligt holder jer informeret på Viggo, hvor vi også noterer dit barns sygdom og fravær i kalenderen. 

Vi forventer at samarbejdet mellem hjemmet og skolen altid foregår med gensidig respekt for barnets trivsel og faglige udbytte.