top of page

DRONNINGENS BESØG PÅ
HØJER DESIGN EFTERSKOLE 

fullsizeoutput_7798.jpeg
IMG_5164.JPG
IMG_5063.jpg

H. M. Dronningen var på Royalt besøg på Højer Design Efterskole for at se og høre om efterskolens virke og udvikling fra 2007- 2022

Dronningen blev modtaget ved Bonevoksfabrikken, hvor der var planlagt et flot program i anledning af det royale besøg. 

Forstander Kirsten B. Hansen fortalte om hendes livsværk Højer Design Efterskole, som er beliggende i fire markante og historiske bygninger, der alle har haft stor betydning for Højer og omegn. 

Vores tidligere elever var inviteret  i anledning af det royale besøg, for at fremvise og fortælle Dronningen om deres flotte linjeprojekter og om deres efterskoleophold. De 8 elever klarede dagen så flot og det var en kæmpe stor oplevelse for alle parter. 

 

I anledning af besøget blev der lavet en flot bog om Højer Design Efterskole. I bogen kan man bla. læse om efterskolens virke, renoveringsprojekter, se billeder af elevernes projekter, billeder fra dronningens besøg i 1958 samt meget mere.  

Se bogen her 

Køb bogen her

Se mere fra det royale besøg på vores Instagram og  Facebook

Se klip fra Nordschleswiger  her

Se klip fra TVSyd her

  • Beskrivelse
    På modelinjen lærer du om de processer, metoder, teknikker og udtryksformer, der knytter sig til design af beklædningsgenstande. I udformningen af beklædningsgenstande tages hensyn til funktion, æstetik og kommunikation. Egne ideer, behov, fantasi og/eller ydre inspiration skaber udgangspunkt for de eksperimenter, afprøvninger og overvejelser, som fører frem til det konkrete produkt. Der udvælges og tages bevidste valg i farver, former, materialer, teknikker og redskaber. Undervisningen vil omfatte selvstændigt arbejde, individuel vejledning og klasseundervisning. Eleven får stillet bundne opgaver som skal løses og udføres. En bundet opgave kunne f.eks. være at konstruere en personlig nederdelsgrundform efter egne mål, hvorefter der arbejdes med mønsterbrug til eget design af nederdel.
  • Indhold
    Designproces – fra ide til produkt Illustrator Arbejdstegninger og modetegninger Mode og trend Klædedragtshistorie Stil og farver Inspirationsplancher Materialelære Udvikling af personlig stil Tegning og udvikling af egne kollektioner Måltagning Konstruktion af personlige mønstre Træning i mønsterbrug Tilretning af personligt snit Brug af fagets redskaber(/teknikker) Konstruktion og opsyning af modeller Modeopvisning Eksamen og udstilling
  • Formål
    Formålet med undervisningen på Mode er at du får erfaringer med at arbejde og skabe dit eget indenfor beklædningsområdet. Du bliver i stand til at overskue samspillet mellem det man forestiller sig, processen, udførelsen og at der udvikles færdighed i at formgive, realisere og vurdere egne og andres produkter.
bottom of page