top of page
Billede af Rebe Adelaida

REJSER & KULTUR

347422982_6040343206062911_4962825571149963837_n.jpeg
347428400_199718269224038_3094867913313182948_n.jpeg
Rejsende

Rejser og Kultur er vores nyeste linje på Højer Designefterskole. Oplev verdenen, få en forståelse for de forskellige kulturer og kom tæt på naturen. Du har nu muligheden for at tilmelde dig vores Rejselinje, hvor du vil møde verden som Klima -backpacker.

Gennem året vil du komme ud på flere rejser, hvor du vil opleve udvalgte destinationens kultur, historie, arkitektur, sociale og miljømæssige forhold og efterfølgende arbejde med opgaver, der omhandler de rejser du har været på.


I samarbejde med vores TechLab vil du også få muligheden for, at arbejde med en helt ny rejse- og klima backpack, som er udviklet for at give den rejsende et nyt, teknologisk redskab til at formidle turen samt de oplevelser og "findings" man gør sig.

Mangler du hjælp? Kontakt os her.

  • Beskrivelse
    På modelinjen lærer du om de processer, metoder, teknikker og udtryksformer, der knytter sig til design af beklædningsgenstande. I udformningen af beklædningsgenstande tages hensyn til funktion, æstetik og kommunikation. Egne ideer, behov, fantasi og/eller ydre inspiration skaber udgangspunkt for de eksperimenter, afprøvninger og overvejelser, som fører frem til det konkrete produkt. Der udvælges og tages bevidste valg i farver, former, materialer, teknikker og redskaber. Undervisningen vil omfatte selvstændigt arbejde, individuel vejledning og klasseundervisning. Eleven får stillet bundne opgaver som skal løses og udføres. En bundet opgave kunne f.eks. være at konstruere en personlig nederdelsgrundform efter egne mål, hvorefter der arbejdes med mønsterbrug til eget design af nederdel.
  • Indhold
    Designproces – fra ide til produkt Illustrator Arbejdstegninger og modetegninger Mode og trend Klædedragtshistorie Stil og farver Inspirationsplancher Materialelære Udvikling af personlig stil Tegning og udvikling af egne kollektioner Måltagning Konstruktion af personlige mønstre Træning i mønsterbrug Tilretning af personligt snit Brug af fagets redskaber(/teknikker) Konstruktion og opsyning af modeller Modeopvisning Eksamen og udstilling
  • Formål
    Formålet med undervisningen på Mode er at du får erfaringer med at arbejde og skabe dit eget indenfor beklædningsområdet. Du bliver i stand til at overskue samspillet mellem det man forestiller sig, processen, udførelsen og at der udvikles færdighed i at formgive, realisere og vurdere egne og andres produkter.
bottom of page