At lave en vase

KUNST, KERAMIK & FORM - August 2022

17300 Keramik HDE_4 RGB.jpg
Kruse
17300 Keramik HDE_6 RGB.jpg

Elsker du at være kreativ? Så er linjen Kunst, Keramik & Form på Højer Design Efterskole måske noget for dig! Du får 11 lektioner om ugen, hvor du får lov til at slippe kreativiteten løs og udvikle din kunstneriske sans – og, selvfølgelig, hygge dig med dine bedste venner imens!

På linjefaget Kunst, Keramik & Form får du håndværksmæssige færdigheder, som gør dig i stand til at udvikle ideer i arbejdet med materialet. Linjen er for alle, nybegyndere og øvede, som har lyst til at arbejde undersøgende og eksperimenterende med teknik, materialer, maleri, design og formudvikling. Med god indsigt i den kunstneriske og den keramiske proces samt materialer får du kundskaber, som gør dig i stand til at udvikle dit personlige udtryk og omsætte din ide til form eller lærred.

Du tilbydes kurser i iværksætteri og digital markedsføring med mulighed for at oprette egen webshop til salg af egne produktioner.

Du kan forvente at udstille dine produktioner i forbindelse med arrangementer på skolen.

Kunst, Keramik & Form åbner i august 2022.  Glæd dig til en verden af kunst, maleri, skulptur og keramisk formgivning, der i løbet af året kombineres med andre materialer som glas, glaspusteri, træ og gibs.

Du kommer til at arbejde innovativt med designprocessen, så din forståelse af faget, materialet, form og rum samt æstetik sans udvikles og styrkes.    

Undervisning


Keramik

Du bliver undervist i mange af keramikkens formgivningsteknikker; modellering, pladeteknik, drejning og støbning og glasering. Vi eksperimenterer endvidere med forskellige utraditionelle brændings-former, fx Raku -brænding. Vi arbejder praksis- og værkstedsorienteret i det veludstyrede værksted, og ved at veksle mellem bundne og frie opgaver vil du opnå en god form-, materialeforståelse og godt teknikkendskab.

Vi arbejder både med brugsting- kopper, skåle, fade, smykker, vaser- og med mere skulpturelle og abstrakte udtryk. Med afsæt i dine egne ideer og projekter sætter undervisningen fokus på lysten til at eksperimenter og afprøve materialet i forskellige sammenhænge. Du kan forvente at afprøve arbejdet med glas, træ og gibs kombineret med keramik. Vi henter inspiration i området og vi lader os inspirere af kunst og design igennem praktik hos de lokale kunsthåndværkere samt udflugter til de større byer. Vi tager på virksomhedsbesøg på Bornholm og vi besøger Glas & Keramikskolen i foråret.

Kunst og maleri

Du komme igennem et forløb med kunst og maleri, hvor du vil blive præsenteret for en lang række forskellige teknikker, kompositioner og farvelære for at skærpe din iagtagelsesevne og håndværksmæssige kunnen.

Du vil opleve en blandig af tegning, maleri, grafik, akvarel, tuschmaling, installationskunst, croguis, skulptur for blot at nævne nogle af de spændene ting, vi vil arbejde med.

I undervisningen vil der være inspirationsoplæg, opgaver og værkstedsdemonstrationer. Der vil være god tid til at fordybe sig i værkstedsarbejdet, og tværfaglige projekter vil åbne op for samarbejde med andre linjefag / visuel & digital design.

Med hjælp fra underviser og dine venner på holdet vil du finde din vej til dit eget personlige udtryk og billeder. Det er ikke en forudsætning for at deltage, at du har arbejdet med billeder og maleri. Eneste forudsætning er at du har lyst til at lege og eksperimentere med opgaverne, er nysgerrig og har mod på den kreative fordybelsesprocessen med fokus og selve håndværket.
Indhold


Du arbejder på linjen mandag og tirsdag. I løbet af året vil du møde:

  • Keramik

  • Tegning og Maleri

  • Glas & glaspusteri

  • Smykkedesign

  • Streetart

  • DIY

  • Indretning, styling & Foto

  • Iværksætteri

Der afholdes to linjeuger i løbet af året med afsluttende udstillinger. Du kommer til at arbejde med digital formgivning samt projektorientererde opgaver på tværs af linjefagene.

Værkstedet vil være åben om aftenen og i weekender.

Der tilbydes ekstra kurser i tegning, form & rum samt iværksætteri, som du frivilligt kan tilmelde dig i løbet af året. Tilmelding til kurserne er bindende.
Studieture og besøg


Du kommer i løbet af året til at besøge gallerier, museer og opleve gæstekunstnere, der laver uforglemmelige workshops sammen med linjen. Glæd dig f.eks. til at deltage i en workshop med en professionel keramiker og lære forskellige metoder til at designe keramik – eller til at få de bedste tips til fed streetart fra dygtige graffiti-kunstnere.

Vi tager på udflugter til spændende steder i Danmark, som f.eks. AROS i Århus, Brandt samt andre små private gallerier og lokale kunstnere.

Vi besøger Keramik og Glasskolen på Bornholm i foråret.

Der kan arrangeres en studietur til Paris -med egenbetaling.