TEKSTIL DESIGN






Har du en forkærlighed for at udfordre verden - og elsker du at skabe nye materialer? På tekstildesign linjen lærer du at arbejde eksperimenterende med materiale og form - mod krop, rum eller produkt.
Du får et indblik i designprocessen fra materialeundersøgelsen til den færdige form. Vi øver idéudvikling, at tænke innovativt og skabe nye løsninger. Du får muligheden for at lære forskellige traditionelle tekstile teknikker som strik, tryk og syning, men også utraditionelle teknikker, såsom fremstilling af biomaterialer, laserskæring og 3D printning. Vi stiller spørgsmålet - hvad fremtidens designere skal kunne i forhold til bæredygtighed og cirkulære processer.
Du lærer at arbejde og tænke med hænderne. At eksperimentere med materialet og dets farve, form og fortælling. At fuldføre dine idéer til færdige designløsninger eller koncepter inden for kontekster som f.eks. mode, møbel, accessory, arkitektur, spatial design eller social design. Du lærer også at arbejde med styling, scenografi og iscenesættelse af dit design. At kommunikere, organisere og præsentere dine projekter i en portfolio.
Du lærer at tale og tænke design. Og at tage stilling til dine valg og til verden. For nogle kan Tekstil Design på Højer Designefterskole være et springbræt til en videregående designuddannelse, arkitektskole eller kunstakademi - andre kommer af ren og skær nysgerrighed og interesse for materiale og eksperimenter.
Alle får forståelse og kompetencer inden for proces, metode, håndværk og bæredygtighed med sig videre herfra.
Mangler du hjælp? Kontakt os her.
-
BeskrivelsePå modelinjen lærer du om de processer, metoder, teknikker og udtryksformer, der knytter sig til design af beklædningsgenstande. I udformningen af beklædningsgenstande tages hensyn til funktion, æstetik og kommunikation. Egne ideer, behov, fantasi og/eller ydre inspiration skaber udgangspunkt for de eksperimenter, afprøvninger og overvejelser, som fører frem til det konkrete produkt. Der udvælges og tages bevidste valg i farver, former, materialer, teknikker og redskaber. Undervisningen vil omfatte selvstændigt arbejde, individuel vejledning og klasseundervisning. Eleven får stillet bundne opgaver som skal løses og udføres. En bundet opgave kunne f.eks. være at konstruere en personlig nederdelsgrundform efter egne mål, hvorefter der arbejdes med mønsterbrug til eget design af nederdel.
-
IndholdDesignproces – fra ide til produkt Illustrator Arbejdstegninger og modetegninger Mode og trend Klædedragtshistorie Stil og farver Inspirationsplancher Materialelære Udvikling af personlig stil Tegning og udvikling af egne kollektioner Måltagning Konstruktion af personlige mønstre Træning i mønsterbrug Tilretning af personligt snit Brug af fagets redskaber(/teknikker) Konstruktion og opsyning af modeller Modeopvisning Eksamen og udstilling
-
FormålFormålet med undervisningen på Mode er at du får erfaringer med at arbejde og skabe dit eget indenfor beklædningsområdet. Du bliver i stand til at overskue samspillet mellem det man forestiller sig, processen, udførelsen og at der udvikles færdighed i at formgive, realisere og vurdere egne og andres produkter.