801A1300.jpg

FOTO, FILM & SOME

Mel 2.jpg
52508070_2089947964375069_83417200825477

Foto, Film & SoMe linjen, hvor vi lærer dig at skabe en online tilstedeværelse på sociale medier. Du lærer at lave videoindhold, tage portrætfotografier, og begå dig som youtube eller  instagram personlighed.

 

Du kommer både til at stå foran og bagved kameraet, da vi ønsker, at du skal tilegne dig et grundlæggende sæt af værktøjer, som gør dig i stand til at arbejde selvstændig med sociale medier, fotografering og video.

Beskrivelse


Foto, Film & SoMe, er for dig, som vil lære at fortælle engagerende historier på video, tage smukke portrætfotografier, og forstå hvordan man opbygger og vedligeholder en online identitet på sociale medier. Fotodelen: Går i dybden med hvordan blænde, ISO og lukketid påvirker dine billeder, når kameraet er i manuel mode. Du lærer om kameraets grundlæggende funktioner, så du er i stand til at træffe gode beslutninger med udgangspunkt i dine omgivelser og kameraets muligheder.

Du vil bl.a. stifte bekendtskab med portrætfotografering og landskabsfotografering. Her får du en forståelse for, hvilke faktorer, du bør være opmærksom på, for at indfange det unikke og beundringsværdige fotografi. Du vil blive klædt på til at gøre dig velovervejde beslutninger omkring både lysindfald, linjer i motivet og billedets dybde. Du vil også, efterfølgende, lære at redigere dine billleder til perfektion ved brug af programmer som Lightroom og Photoshop. Filmdelen: Går i dybden med fortælleteknik, filmiske virkemidler, teknisk opsætning af videoudstyr og redigering. Her lærer du at strukturere en fortælling, der både er fængende og engagerende. Du vil komme til at arbejde med udarbejdelse af storyboards og manuskripter, som vi også producere til færdige film. Omdrejningspunktet for filmdelen er at styrke dine evner i forbindelse med kreativ tænkning, visuel historiefortælling, videooptagelse og redigering. Du vil derfor komme i berøring med alle facetterne, der relaterer sig til skabelsen af film. Fra den spæde begyndelse, med ideudvikling i præproduktionen, frem til redigeringsarbejdet i postproduktionen. SoMe-delen: Her lærer du, hvordan man skaber sit eget univers på sociale medier. I udviklingen af dit online univers vil du trække på den viden, som du har tilegnet dig fra undervisningen i foto og film. Du lærer at “style” et outfit, samt at finde en location, der passer ind i dit online univers. Vi arbejder i det daglige sammen med professionelle fotografer, stylister og bloggere, som giver deres bud på, hvordan man kan begå sig på sociale medier.
Formål


Der kommer til at være fuld tryk på hverdagen på linjen Foto, Film & SoMe, og en stor del af undervisningen tager udgangspunkt i dine egne projekter. Udgangspunktet er, at du skal skabe dit eget brand, og omdrejningspunktet for undervisningen vil derfor være dine egne projekter. Formålet med undervisningen er at give dig et online afsæt, som du kan bygge videre på, når året er omme. Vi undersøger også den tekniske side ved sociale medier. Hvordan virker Facebooks algoritmer? Hvad skal der til, for at dit opslag går viralt og spreder sig? Hvordan håndterer du at være til stede på alle de væsentlige platforme? Og hvad er godt og relevant indhold? Vi lærer fra eksperterne på feltet, og kommer til at snakke med nogle af Danmarks bloggere, som har fået succes med at opbygge deres eget brand online. Ligeledes tager vi et kig på industrien bag de succesfulde Instagrammere, når vi møder nogle af de bureauer, som dagligt rådgiver og vejleder influencere. Her kigger vi på, hvordan onlinebureauer varetager influencernes succes, således at de vælger de rigtige kommercielle muligheder.
Studieture


Elever på Foto, Film og SoMe linjen kan se frem til en studietur til Portugal. Her vil eleverne lære at tage billeder og fortælle visuelt engagerende historier. Målet med turen er at give eleverne en række redskaber, som de kan bruge til deres afsluttende eksamen. På turen vil eleverne stifte bekendskab med portuguisisk kultur, de vil besøge studier, og de vil møde fotografer. Denne studietur er egenbetaling.
Indhold


Skemaet er delt op i 3 dele:
1. Foto og Film
Vi har fokus på at give dig kompetencer indenfor foto og film. Du lærer blandt andet om komposition, 180 graders reglen, shutterspeed og storytelling. Du kommer til at fotografere, redigere og bruge din kreativitet. Der vil være praktiske opgaver, hvor I skal bruge jeres teoretiske viden fra undervisningen. Undervisningen vil derfor tage udgangspunkt i, at den teoretiske viden kommer jer til gode, når I skal arbejde med en række praktiske opgaver. 2. Styling
Styling er at bygge et rum eller et univers op af forskellige rekvisitter, eller at finde den ene simple ting, der skal ligge ved siden af et produkt på et instagram-opslag, for at vise den helt rigtige stil eller stemning. Styling er et fag uden grænser, hvor fantasien og kreativiteten er i spil, og hvor du fokuserer på elegance, æstetik og budskaber. 3. SoMe teori I denne del af undervisningen kigger vi på, hvordan sociale medier er opbygget, samt hvordan du bør bruge de sociale medier. Her er undervisningens formål at forstå hvordan man, på bedste vis, kan bruge de sociale medier, når målet er at opbygge en online tilstedeværelse. Du vil lære om vigtigheden ved at kende sin målgruppe, hvordan man laver engagerende indhold, og hvilke grundlæggende principper, der har betydning for, at dit indhold deles af andre. Vi kigger på den videnskabelige side af de sociale medier, og du lærer de væsentlige principper at kende, således at du kan opbygge en følgerskare, lave relevant indhold og bruge dataværktøjer til at få en forståelse for din målgruppe. Emner Foto Video Youtube Instagram Styling og makeup Komposition og billedstil Billede- og videoredigering Medie- og skærm træning Udvikling af personlig stil Introduktion til sociale medier - platforme, blogs, og lignende