top of page
SSP_2996.jpeg

FOTO & MEDIE DESIGN

Billede af Ivan Shimko
801A1300.jpg

Kan du lide at arbejde med et kamera og redigering på en computer?
Har du lyst til fortælle historier gennem billeder både levende og still ?
Drømmer du om at optage lyd og udfordre ørerne?


På Foto & Medie Design kommer du til at arbejde i begge medier, fordybe dig i fotografi. Det er to discipliner der arbejder tæt sammen, så der er en masser af samarbejde og opgaver der både kan løses med et stillkamera, kreativ content og skabe et univers på de forskellige medier.

Du kommer både til at stå foran og bagved kameraet, da vi ønsker, at du skal tilegne dig et grundlæggende sæt værktøjer og en overordnet forståelse for de forskellige platforme, der gør dig i stand til at arbejde selvstændigt med at producere og poste content på sociale medier. Du behøver ikke at kunne noget i forvejen eller eje et kamera, du skal bare have lyst til at arbejde med Foto.

  • Beskrivelse
    På modelinjen lærer du om de processer, metoder, teknikker og udtryksformer, der knytter sig til design af beklædningsgenstande. I udformningen af beklædningsgenstande tages hensyn til funktion, æstetik og kommunikation. Egne ideer, behov, fantasi og/eller ydre inspiration skaber udgangspunkt for de eksperimenter, afprøvninger og overvejelser, som fører frem til det konkrete produkt. Der udvælges og tages bevidste valg i farver, former, materialer, teknikker og redskaber. Undervisningen vil omfatte selvstændigt arbejde, individuel vejledning og klasseundervisning. Eleven får stillet bundne opgaver som skal løses og udføres. En bundet opgave kunne f.eks. være at konstruere en personlig nederdelsgrundform efter egne mål, hvorefter der arbejdes med mønsterbrug til eget design af nederdel.
  • Indhold
    Designproces – fra ide til produkt Illustrator Arbejdstegninger og modetegninger Mode og trend Klædedragtshistorie Stil og farver Inspirationsplancher Materialelære Udvikling af personlig stil Tegning og udvikling af egne kollektioner Måltagning Konstruktion af personlige mønstre Træning i mønsterbrug Tilretning af personligt snit Brug af fagets redskaber(/teknikker) Konstruktion og opsyning af modeller Modeopvisning Eksamen og udstilling
  • Formål
    Formålet med undervisningen på Mode er at du får erfaringer med at arbejde og skabe dit eget indenfor beklædningsområdet. Du bliver i stand til at overskue samspillet mellem det man forestiller sig, processen, udførelsen og at der udvikles færdighed i at formgive, realisere og vurdere egne og andres produkter.
bottom of page